TAALTHEATERNACHT 2024 op vrijdagavond 22 november 2024

De TaalTheaterNacht was lange tijd een begrip in Emmen en wijde omgeving. Dit festival werd voor het eerst georganiseerd in maart 1990. Maar liefst 18 keer was er een TaalTheaterNacht , maar uiteindelijk stierf het een zachte dood.

 

De eerste TaalTheaterNacht was bij Café-restaurant Grimme aan de Markt in Emmen. Later werd het verplaatst naar Theater De Muzeval en De Grote Kerk.

Er traden veel grote namen op uit de wereld van schrijvers, dichters, cabaret en muziek. Bij de eerste editie brachten o.m. Martin Bril, Simon Vinkenoog en Johnny van Doorn hun werk voor het voetlicht.

 

 


Twee artiesten van deze eerste TaalTheaterNacht komen ook nu, 35 jaar later, naar Emmen: de Drentse schijver Jan Veenstra en Jean Pierre Rawie, dichter en columnist van het Dagblad van het Noorden.

 

Fotograaf: Harry Cock

 

Verdriet van Drenthe

Tien keer verscheen er een essay met als thema Het Verdriet van Drenthe. Onder meer Marcel Möring, Frank Westerman, Mariët Meester en Tomas Ross schreven over hun 'Verdriet'.

Tijdens de komende TaalTheaterNacht wordt het 11de 'Verdriet' gepresenteerd.

Deze wordt geschreven door Marijke de Vries, o.a. journalist voor het dagblad Trouw. Marijke groeide op in Nieuw-Amsterdam en woont al jaren in andere delen van ons land.

 

Programma

Het volledige programma met landelijke, noordelijke en lokale schrijvers, dichters, muziek, kleinkunst, jong talent en meer, wordt direct na de zomer bekendgemaakt. Ook voor jongeren is er een prominente plaats ingeruimd.
Op maar liefst 8 podia wordt er een boeiend programma geboden tussen 19.30 u en 01.00 uur. Het wordt een TaalTheaterNacht waar voor elke taal-,

theater- en muziekliefhebber wel iets valt te genieten.


Ticketverkoop gestart
De TaalTheaterNacht vindt plaats bij Facet, in het centrum van Emmen.
Via de webshop van Facet zijn toegangstickets verkrijgbaar. Voor jongeren t/m 21 jaar is het gratis (een ticket is wel noodzakelijk), voor 22 jaar en ouder voor een feestprijsje van slechts € 10,00.
Bestel je ticket hier: