Uw presentator

Eddie Zinnemers (1954 Velp) In 1960 toog de familie Zinnemers naar Emmen. Hij bezocht de PABO In Emmen en was hij diverse scholen werkzaam als leerkracht en directeur. Nu is hij schoolleider op De Catamaran, een openbare school voor speciaal basisonderwijs.

Vanaf zijn PABO-tijd heeft Eddie gespeeld in, door het Emmer theater De Muzeval georganiseerde, theaterproducties, o.a. De ingebeelde Zieke van Molière, Warenar van Hooft en een grote productie naar aanleiding van het 850-jarig bestaan van Emmen. In deze jubileumvoorstelling, geschreven door Marga Kool en Jan Veenstra, nam hij zeven rollen voor zijn rekening.

Verder heeft Eddie deel uitgemaakt van een aantal cabaretgezelschappen: Duo Bont, Eddie in the Problems, Cabaret Zonder Naam en Vlijt en Gedrag. Eddie voorzag de gezelschappen van (lied)teksten en Jan Kruimink schreef voor de twee laatstgenoemde cabaretgroepen de melodieën.

Tegenwoordig houdt onze presentator zich bezig met de regie van een toneelgezelschap in Odoornerveen. Verder leidt hij Pub-quizzen in Eetcafé Groothuis en maakt hij deel uit van de huidige groep Emmer gemeentedichters. Met de laatste groep heeft Eddie meegewerkt aan diverse projecten, o.a. Emmen in verzen, Ode aan het Dierenpark en Dichter bij de Ploeg. Onlangs bracht hij in eigen beheer uit een bundel liedteksten en gedichten met de titel Geef me de rust.

De derde bal

Coureur te zijn … het is me wat.
Hoewel in koers gebroken,
van hongerklop tot sjaspatat,
gepiepeld, in het pak gestoken,
gedeclasseerd, geflikt, gelost.
Er wordt bij voorkeur doorgecrost.

Maar een steenpuist tussen billen,
zo’n pukkel tussen aars en zak,
is wat renners echt niet willen,
het geeft gedoe en ongemak.
Men spreekt besmuikt in zo’n geval
van ‘t hebben van een derde bal.

En stelt men zonder dralen vast:
Er valt geen kloten af te draaien.
Zo’n etterbult is slechts tot last,
niet mee te koersen, pierewaaien.
Met linke bal valt niet te peren,
dus rest helaas: acuut castreren.