STEM

STEM (Stichting Taalpodium Emmen) organiseert Slemmen. De poetry slam waarbij gestreden wordt om de titel Slemmer 2021.

Op zondag 24 oktober om 14.00 zullen 8 slammers het verbaal tegen elkaar opnemen in Cafe Rue de la Gare, Stationstraat 8 in Emmen.

De winnaar draagt niet alleen de titel Slemmer 2021, maar neemt ook de hoofdprijs van 100 euro mee naar huis en mag deelnemen aan de halve finale NK poetry slam. Reiskosten tot 50 euro worden vergoed.

Dichters en spoken word artiesten worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. Jullie kunnen je opgeven via de e-mail groenknollenland@gmail.com. Hier kun je ook terecht voor vragen. De voordrachten zijn in het Nederlands of in een streektaal.

Er wordt gestreden in drie ronden. Tijdens ronde 1 krijgt elke slammer drie minuten de tijd om voor te dragen. Vervolgens zal de jury een stemadvies uitbrengen en mag het publiek zijn favoriet aanwijzen. De beste vijf gaan door naar ronde 2 waarin elke slammer weer drie minuten de tijd krijgt om voor te dragen. Vervolgens zal de jury een stemadvies uitbrengen en mag het publiek zijn twee favorieten aanwijzen. De finale ronde duurt zeven minuten. Hierin dragen de slammers om de beurt een gedicht voor. Na het stemadvies van de jury beslist het publiek over de winnaar.