Roel C. Verburg

Roel C. Verburg

De muziek tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten wordt verzorgd door Gitaar Comedian Roel C.Verburg.

Als één van de weinige comedians van Nederland weet Roel C. Verburg stand-up comedy te combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door.

Op de radio was hij wekelijks te gast bij Giel Beelen in de Freaknacht en tegenwoordig speelt hij elke vrijdagochtend een liedje bij Jeroen van Inkel (Rinkeldekinkel) op Radio Veronica. Op TV trad hij oa op in Kopspijkers, Comedy Explosion, Tatatataal, Comedyclub Katendrecht en recent als vaste gast in Howard Komproe’s onelinerprogramma Padoem Patsss.

Hij speelde naast twee avondvullende theatertournees ook nog in ontelbaar veel kroegen, poppodia, theaters en concertzalen alsmede meerdere malen op festivals als de Zwarte Cross en Lowlands. Tevens is hij één van de vaste bespelers van het Comedy Café in Amsterdam.

Tot nu toe bracht hij twee CD’s uit ‘Liedjes Voor De Kater‘ en ‘Het Gele Album‘.
“Fucking grappig.” – Giel Beelen
“Liedjes in de traditie van Hans Dorrestijn, met de muzikale kwaliteit van Spinvis.” – Elsevier.
Bekijk alle foto's van Roel

Anders dan voorgaande jaren wordt de finale door de coronaperikelen niet gehouden met publiek. Er wordt een programma van ca. een uur gemaakt in samenwerking met ZO!34, de lokale omroep in Emmen en begint om 14.00 uur. De finale is te volgen via de website van ZO!34 en via de facebookpagina van STEM. Voor deze finale worden begin oktober drie van de genomineerden uitgenodigd.