Dorine Wiersma

Dorine Wiersma

Dorine Wiersma luistert de finalemiddag op tijdens het vijfde Nederlands kampioenschap Light Verse-dichten op 31 oktober bij Eetcafé Groothuis in Emmen.

Ze studeerde klassiek gitaar aan het Hilversums Conservatorium. Lange tijd schreef zij teksten en muziek voor andere artiesten en was zij als gitarist werkzaam in diverse ensembles en bands. In 1999 ging het roer om en schreef zij haar eerste eigen liederenrepertoire.

Samen met Barbara Tiggeler maakte zij haar debuut op de Nederlandse cabaretpodia als het duo De Doos. Zij behaalden in het jaar 2000 in de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival, speelden op de Parade, op Curaçao en toerden tot 2002 door het land. Daarna ging Dorine alleen verder. Als soliste stond zij in 2003 in de finale van het Leids cabaretfestival. Ze schreef 2 seizoenen het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren en ontwikkelde zichzelf als liedtekstschrijver/cabaretier.

Ze maakte de voorstellingen Rustig Blijven, Goed Zo Dorine, Zei Ik Dat?, D&A en Gaan we katten? In 2009 kreeg zij de Annie M.G.Schmidtprijs voor het lied Stoute Heleen. Een anti-ode aan de schrijfster Heleen van Royen.
Samen met collega/vriendin Mylou Frencken maakte en speelde ze de voorstelling WAAGSTUKKEN.

Kaarten voor de finalemiddag à € 15,00 kunnen worden besteld via taalpodiummm@outlook.com
Zie voor verdere informatie en programma www.taalpodiumstem.nl/de-uitdaging/