Verhalenavond in kader van de Nacht van de Nacht.

STEM organiseert verhalenavond in kader van de Nacht van de Nacht.

Op 28 oktober organiseren we een verhalenavond in de Grote Kerk van Emmen.

Tijdens de voorstelling worden de winnaars van de door Stem uitgeschreven verhalenwedstrijd met het thema Duister bekendgemaakt. In het programma zullen de prijswinnaars hun inzending voorlezen in een passend verduisterde kerk.
Ook wordt een bundel met 15 van de beste inzendingen gepresenteerd.

A.L. Snijders Aan de avond wordt meegewerkt door de auteur A.L. Snijders. Snijders wordt alom gezien als een van de beste schrijver van het korte verhaal. Hij is ook de bedenker van het zeer korte verhaal (het ZKV). Zelf zegt hij daarover: als een roman een boom is, zou je een bundel zkv’s een berg takken kunnen noemen”. In 2010 ontving hij voor zijn hele oeuvre de Constantijn Huygensprijs.

Jan Veenstra Verder is er deelname van schrijver Jan Veenstra. Schrijver van Drents- en Nederlandstalige columns, verhalen en toneelstukken. Samen met zijn echtgenote Marga Kool verzorgt wekelijks een column in de weekendbijlage van het Dagblad van het Noorden.
In 2009 schreef hij samen met Ton Peters het Drentse Boekenweekgeschenk

Ton PetersTon Peters komt uit Zevenhuizen. Peters is een literaire duizendpoot. Animator van literaire radioprogramma’s, evenementen, tekstdichter voor cabaret en gerenommeerd light-verse dichter. En redacteur van het Drents literaire tijdschrift Roet.

Swing String KwartetMuziek van de avond wordt verzorgd door het Swing String Quartet onder leiding van Pieter Imminga. Violist Henk Guillot is de kern van het quartet. Zij spelen jazz uit de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw. En het swingt.

Eric van OosterhoutDe presentatie is in handen van Eric van Oosterhout. Deze burgemeester van Aa en Hunze staat bekend als een groot literatuurliefhebber.

Aanvang 20.00 uur.

Entree € 10,--. CJP € 7,50