In de aanloop naar de finale van Lichtvoetig, het twee Nederlands kampioenschap Light Verse-dichten bij Eetcafé Groothuis op 28 oktober, stellen we de deelnemers aan u voor.
De muziek bij het kampioenschap wordt verzorgd door Melvin Bonnet.

Melvin Bonnet is schrijver en zanger van vieze en grove liedjes. Zijn satirische teksten zitten vol zelfspot, leedvermaak en ironie. Ze gaan over alledaagse onderwerpen zoals chocolademelk, social media en gejatte fietsen. Soms behandelen ze een meer universele thematiek, maar dan gaat het vooral over dood en verderf of mislukte romantiek. 

“Melvin Bonnet, het venijnige achterneefje van Jaap Fischer”
Dagblad van het Noorden, januari 2015

Melvin vond zijn eerste gitaar op zolder toen hij acht jaar oud was. Een oud en gehavend ding waar hij zelf waslijnen opzette. Melvin stond voor het eerst op een podium met punkbandjes maar begon pas cabareteske liedjes te schrijven op de kunstacademie. Hij schreef een liedje als sinterklaascadeau voor een meisje uit de klas waar hij stilletjes verliefd op was. De klas en het meisje hebben hard om het liedje gelachen, maar de liefde is verder onbeantwoord gebleven. Sindsdien deelt Melvin Bonnet zijn enigszins zorgelijke gedachten op rijm met het publiek. 

Melvin heeft zijn liedkunsten al op verschillende podia in Noord-Nederland mogen vertonen. Hij speelde onder andere tijdens de Nacht van de Kunst en de Wetenschap (2015), Festival Hongerige Wolf (2014), Dichters in de Prinsentuin (2014), Pagefestival (2015), Poëziefestival Dichter bie ons (2014 en 2015). Maar Melvin speelt het liefst op de kleinere podia, in de donkere kroegjes, de obscure theatertjes en rommelige huiskamers.

‘Grappig, of juist ongemakkelijk? Ik weet nooit zo goed wat ik van Melvin Bonnet moet vinden. Zijn liedjes gaan over lullige onderwerpen en zijn voorkomen geeft me een onbestemd gevoel. Helemaal te pijlen is hij niet.’
Martijn Middel, presentator Glasnost (OOG Radio) www.glasnostici.nl, 22 januari 2014

Melvin Bonnet, een magere troubadour gewapend met slechts een gitaar en een stapel doeltreffende liedjes, staat garant voor ongemakkelijk doch hilarisch mineurcabaret waarin niets lijkt te zijn wat het ook echt niet is!