In de aanloop naar de finale van het tweede Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten op 28 oktober bij Eetcafe Groothuis, stellen we nu de aan u presentator voor

Frank van Pamelen werd op 17 juni 1965 geboren in Terneuzen, studeerde Letteren aan de Katholieke Universiteit Brabant en is schrijver, dichter en kleinkunstenaar. Hij woont met vrouw en dochters in Tilburg.

Hij schrijft cabaretpogramma’s, musicals, jeugdboeken, kinderliedjes, columns, thrillers, gedichten en teksten voor radio en televisie.
Zijn werk was te horen en te lezen bij o.a. De Tweede Ronde, Trouw, Ook Dat Nog (KRO), VOF de Kunst, Vroege Vogels (VARA), NRC Next, Theater van het Sentiment (KRO), Dit is de Dag (EO) en Cappuccino (NCRV). Op dit moment is hij o.m. columnist op NPO Radio 1 (Taalteam De Ochtend, KRO-NCRV, elke maandagmorgen) en bij Brabants Dagblad (elke zaterdag).

Zijn boeken verschijnen bij Ambo|Anthos (literaire thrillers), Leopold (jeugdboeken) en Nijgh & Van Ditmar (light verse).

Frank van Pamelen won de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival (1995), de Zilveren Reissmicrofoon met het radioteam van KRO’s Theater van het Sentiment (1999), de Kees Stipprijs voor zijn lightverse-oeuvre (2005) en de Tilburg Trofee voor verdiensten in zijn woonplaats (2013).

meer info over Frank vindt u op: http://frankvanpamelen.nl/