In de aanloop naar Lichtvoetig, het tweede Nederlands Kampioenschap Light Verse-dichten op 28 oktober bij Eetcafé Groothuis in Emmen, stellen we de deelnemers voor.

Co-presentator van Lichtvoetig is Eddie Zinnemers. Hij is op 23 april 1954 geboren in Velp, Gelderland. In 1960 kwam hij in Emmen wonen. Aldaar ging Eddie naar de PABO en was op diverse scholen werkzaam als leerkracht en directeur. Nu is hij werkzaam op De Catamaran, een openbare school voor speciaal basisonderwijs. Niet lang meer, want eind december hangt hij zijn krijtje aan de wilgen.

Vanaf zijn PABO-tijd heeft Eddie gespeeld in, door het Emmer theater De Muzeval georganiseerde theaterproducties. Onder andere de ingebeelde Zieke van Molière, Warenar van Hooft en een grote producties naar aanleiding van het 850-jarig bestaan van Emmen. In deze jubileumvoorstelling, geschreven door Marga Kool en Jan Veenstra, nam hij zeven rollen - van ober tot slingeraap en alles wat zich daartussen beweegt- voor zijn rekening.

Verder heeft Eddie deel uitgemaakt van een aantal cabaretgezelschappen: Duo Bont, Eddie in the Problems, Cabaret Zonder Naam en Vlijt en Gedrag. Sinds kort treedt op met het “duo 2Voudt” met het programma “De Import Drent”.

Verder houdt onze hij zich bezig met de regie van een toneelgezelschap in Odoornerveen, leidt hij Pub-quizzen in Eetcafé Groothuis en maakt hij deel uit van de huidige groep Emmer gemeentedichters. Met de laatste groep heeft Eddie meegewerkt aan diverse projecten, o.a. Emmen in verzen, Ode aan het Dierenpark en Dichter bij de Ploeg. Onlangs bracht hij in eigen beheer een bundel liedteksten en gedichten uit getiteld “Geef me de rust”.

Een kleine bijdrage uit “De Import Drent”?
Goed, omdat u het bent:

Deja Vu:
Sinds Trump met hoeren blijkt te paren
rookt Bill Clinton weer sigaren